Waarom Simson Marine lijmen gebruiken?

De industriële lijmen van Simson omvatten een reeks elastische lijm- en kitsystemen met een uitzonderlijke weers- en waterbestendigheid waarmee vaartuigen zeewaardig kunnen worden gemaakt. Deze reeks maritieme producten is ontwikkeld voor een hoogwaardige elastische verlijming en afdichting van watervast multiplex, aluminium, polyester of andere composietmaterialen die bij de constructie van vaartuigen worden toegepast.

De maritieme kitten van Simson vormen een zeer duurzame, waterdichte, elastische afdichting voor toepassingen boven en onder de waterlijn. Deze producten bieden een uitstekende UV-bestendigheid en duurzaamheid. In de meeste gevallen hoeft de ondergrond niet te worden voorbehandeld, zodat niet alleen op productietijd en-kosten wordt bespaard maar er ook minder vluchtige organische verbindingen in het milieu terecht komen.

Alle Simson maritieme lijmen en kitten zijn gebruiksvriendelijk, overschilderbaar en zijn bestand tegen de zwaarste maritieme omstandigheden. De producten worden gebruikt voor permanente verlijming of afdichting, evenals voor onderhoud en reparatie. De toepassingen ervan omvatten onder meer de afdichting van dekonderdelen, luiken, deurranden en patrijspoorten, de bevestiging van het dek aan de romp, de afdichting van door de romp aangebrachte accessoires en naden, de montage van kielverbindingen en onderlijsten, evenals de inbedding van navigatieapparatuur.